Lovni ured Zaprešić

Lovni ured Dugo Selo

Lovni ured Ivanić Grad

Lovni ured Jastrebarsko

Lovni ured Samobor

Lovni ured Sv. Ivan Zelina

Lovni ured Velika Gorica

Lovni ured Vrbovec

L .S.U. „FAZAN“ OKIĆ

Kreirano Srijeda, 18 Siječanj 2012 20:24

Sigurno ste bar jednom u životu čuli da su lovci „naoružana skupina polupijanih ljudi koja besciljno tumara šumom u potrazi za prvom birtijom“. Poznati hrvatski smisao za humor poigrava se sa svima pa tako ni lovci nisu iznimka. Također, bar ste jednom vidjeli lovce na njihovom pohodu. Na spomen riječi lovac svatko od nas ima „svoju sliku u glavi“ i jasan osobni stav. No, što zapravo znate o lovcima i lovstvu? Pokušat ćemo ispričati ovu priču iz perspektive jedne od najstarijih i najdugovječnijih Udruga s ovog područja. Dame i gospodo, predstavljamo vam Lovačko-streljačku udrugu „Fazan“ Okić.

Opširnije...

U LD- u „Zec“ Oborovo održana izborna skupština Lovačkog saveza Zagrebačke županije

Kreirano Ponedjeljak, 29 Kolovoz 2011 08:09

U LD- u „Zec“ Oborovo održana izborna skupština Lovačkog saveza Zagrebačke županije: : Marinko Šebečić novi predsjednik

Marinko ŠebečićLovačko društvo „Zec“ iz Oborova bilo je domaćin izborne skupštine Lovačkog saveza Zagrebačke županije održane u petak 6. svibnja. Na Skupštini se okupilo 74 delegata iz lovnih ureda i lovačkih društva iz Zagrebačke županije od ukupno 84. Ispred Lovnog ureda Dugo Selo u ime domaćina prisutne je pozdravio predsjednik Branko Kocet koji je u par riječi predstavio Lovni ured Dugo Selo.
Nakon usvojenih izvješća o radu u protekloj godini pristupilo se izboru novih tijela Saveza za buduće mandatno razdoblje u trajanju od četiri godine. Za predsjednika su predložena tri kandidata – dosadašnji predsjednika Vladimir Cvetko, potom Željko Vugrić iz Lovnog ureda Velika Gorica te Marinko Šebečić iz Lovnog ureda Jastrebarsko. Nakon provedenog tajnog glasovanja za novog predsjednika na buduće mandatno razdoblje u trajanju od četiri godine je izabran Marinko Šebečić. Upravo su predloženi kandidati izabrani i za delegate u Skupštinu HLS-a, dok je za člana Izvršnog odbora HLS-a izabran novoizabrani predsjednik. Osim toga, izabrana su i ostala tijela Saveza – Izvršni odbor, Nadzorni odbor, Stegovni sud i Arbitražni sud.
Po završetku izbora lovcima se obratio novi predsjednik koji je iskazao zahvalnost na podršci, a ujedno je zahvalio dosadašnjem predsjedniku na dugogodišnjem trudu i zalaganju. Valja naglasiti kako je Dugo Selo ovogodišnji domaćin manifestacije Dani lovstva Zagrebačke županije pa se može reći kako je održavanje izborne skupštine u Oborovu samo uvod u događanja koja će uslijediti.


110509_lovci
110509_lovci1

Izvor: www.dugoselska-kronika.hr 

Zaprešićko lovačko društvo obilježilo 65 godina od osnutka

Kreirano Subota, 10 Travanj 2010 00:00
lovci-skupstina-zapresic_2010Redovita lovačka skupština Lovačkog društva Zaprešić ove je godine okupila mnoge goste iz lovačkih društava okolnih općina s kojima su proslavili 65 godina osnutka društva u Zaprešiću. Svečanoj skupštini priključili su se i predstavnici Grada gradonačelnik Željko Turk i njegov zamjenik Damir Benčević te predstavnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Zaprešića kao i predstavništvo Dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Opširnije...

Lovci iz Zaprešića krenuli u lov na fazane

Kreirano Subota, 23 Siječanj 2010 00:00
lov-zapresic-2010

Lovačko društvo `Zaprešić` 23. siječnja bilo je domaćin tradicionalnog novogodišnjeg lova za goste koji okuplja lovce iz Lovnog ureda Zagrebačke županije i šire, a na svečanom ručku im se pridružuju brojni uglednici iz gospodarskog i političkog života Grada Zaprešića.

Opširnije...

Tradicionalni lovački bal LS Zagrebačke županije u Zaprešiću

Kreirano Petak, 06 Studeni 2009 00:00
lovacki-bal_zapresic_09_lszz ZAPREŠIĆ - Lovni ured Zaprešića, u prigodi blagdana sv. Huberta, bio je domaćin ovogodišnjega Lovačkog bala Zagrebačke županije.
«Ovo je završna svečanost 6. dana lovstva, u sklopu kojih je ove godine u Zaprešiću održana godišnja skupština županijskoga Lovačkog saveza, prvenstvo i županijski kup u lovnom streljaštvu....

Opširnije...

Lovci LD "Kuna" - Kalje slave sv. Huberta, njihova zaštitnika

Kreirano Srijeda, 04 Studeni 2009 00:00

kuna_kaljeLovci LD "KUNA" - Kalje povodom Sv.Huberta zaštitnika lovaca prisustvovati će Sv.misi koja će se održati u crkvi sv. Mihaela Arkanđela u Kalju, u nedjelju 08.11.2009.u 12 sati.  Misno slavlje će predvoditi župnik župe Kalje Juraj Jerneić. Tom prilikom biti će i  posvećenje zastave lovačkog društva. Nakon mise Društvo je za svoje članove i goste pripremilo zakusku koja će biti u vatrogasnom domu u Petričkom Selu.

Opširnije...

Lovačko društvo Sokol Petrovina pustilo fazane u lovište

Kreirano Četvrtak, 20 Kolovoz 2009 00:00
Lovačka društva ne bave se samo odstrelom životinja već i raznim drugim aktivnostima od kojih je jedna i briga za brojčano stanje divljači u lovištima. Lovačko društvo Sokol Petrovina danas je u svoje lovište pustilo 200 kljunova fazana. Službeno ispuštanje familija fazana obavljeno je na 3 lokacije u lovištu 1/117 Glavice o kojem se brine Lovačko društvo Sokol Petrovina. Društvo jednom godišnje ispušta fazane u divljinu prije sezone lova, koja počinje u 10 mjesecu. Kupnja fazana financira je članarinam društva i uz pomoć Županije, a društvo se nastavlja za njih brinuti i nakon što su u divljini postavljanjem hranilišta.

Opširnije...

Lovački bal županijskog Lovačkog saveza

Kreirano Subota, 13 Prosinac 2008 00:00
Jubilarni, 5. lovački bal Lovačkog saveza Zagrebačke županije upriličen je u petak u Svetom Ivanu Zelini. U ime Županije, tom tradicionalnom godišnjem druženju lovaca prisustvovao je zamjenik župana Damir Tomljenović. Prije bala, u Muzeju Svetog Ivana Zeline, otvorena je izložba “Lovstvo zelinskog kraja”.

Opširnije...

Potkategorije