Lovni ured Zaprešić

Lovni ured Dugo Selo

Lovni ured Ivanić Grad

Lovni ured Jastrebarsko

Lovni ured Samobor

Lovni ured Sv. Ivan Zelina

Lovni ured Velika Gorica

Lovni ured Vrbovec

Lovni ured Zaprešić

Hitovi: 6346

grb_zapresicU zaprešićkom kraju djeluje osam lovačkih društava objedinjenih u lovni ured Zaprešić : LD "Zaprešić", LD "Kuna", LD “Vidra”, LD "Fazan", LD "Srnjak", LD "Šljuka" Luka i Bistra, LU "Vepar". Osim što njeguju uzgoj divljači, brinu i o očuvanju okoliša, te tradicionalno organiziraju natjecanja lovaca u gađanju na glinene golubove uz bogatu ponudu lovačkih specijaliteta.

U potocima Dubravice i dan danas se mogu naći riječni rak i vidra (zaštićene životinjske vrste) koje za svoj životni prostor traže čisti okoliš i svjedoče o očuvanosti prirodnog prostora ove općine. Na području Dubravice nalazi se zaštićeni eko - rezervat šume ČRET, a u šumi Gmajne na Lugarskom bregu jedinstveno je nalazište biljke mesožderke – ROSIKA, koja je zbog svoje jedinstvenosti uzeta i kao zaštitni znak općine, i nalazi se u njenom grbu i zastavi. Biljku je pronašao poznati hrvatski botaničar pokojni prof. dr. Ivica Horvat.

I ljubitelji prirode i rekreativci doći će na svoje u zaprešićkom kraju. Južno od središta Zaprešića, prema Savi, nalazi se jezero Zajarki, nastalo iskapanjem šljunka. Još dalje prema Savi posebni je ornitološki rezervat Zaprešić - Sava. Obrastao je šumom, gustom niskom vegetacijom, koju presijecaju močvarne livade. Posebno je značajan za gniježđenje i seobu ptica. Obližnje rijeke Krapina i Sava s rukavcima, baš kao i spomenuto jezero Zajarki, na kojem postoji ekonomski ribnjak, pravi su raj za sportske ribolovce. www.saran-zapresic.hr