Lovni ured Zaprešić

Lovni ured Dugo Selo

Lovni ured Ivanić Grad

Lovni ured Jastrebarsko

Lovni ured Samobor

Lovni ured Sv. Ivan Zelina

Lovni ured Velika Gorica

Lovni ured Vrbovec

L.D. ''SRNA'' VELIKA GORICA

Hitovi: 9881

 

   

LD "SRNA" - VELIKA GORICA

Lovačka udruga i adresa

Lovačka udruga „SRNA“ Velika Gorica
Ulica pripadnika 153. brigade HV-a 2/1, 10410 Velika Gorica

Osobe za kontakt Predsjednik: Josip Jančić, Josipovićeva 56, 091 2015632
Tajnik: Ivan Vuksan
dipl.ing. šumarstva, Kolodvorska 40, M:099812510
E-mail i www facebook_logo
Broj i naziv lovišta I/136 „Velika Gorica"
Površina lovišta (ha) 3460 ha
Lovna površina (ha) ha karta-lovista-iconKARTA LOVIŠTA.pdf
Vrsta divljači Kapacitet lovišta Sadašnji broj Godišnji plan odstrela
Srna 32 32 10
Zec 84 80 34
Fazan 116 116 96
200      
   
Od ostale divljači javljaju se Divlja svinja, Jazavac, Kune, Lasica mala, Tvor, Lisica, Prepelica pućpura, Šljuka Bena, Golub divlji grivnjaš, Divlja patka, Vrana siva, Svraka, Šojka kreštalica
Vrijedne trofeje Trofeji srnjaka u srebru i bronci
Lovački dom i ostali objekti Lovački dom, drvene klasične Turopoljske hrastove građe, sa komforom, centralnim grijanjem, sobama za goste, salom za sastanke i kuhinjom. Streljana je u sklopu lovačkog doma.
Ostalo (što nudi lovačka udruga)  
Kulturni i drugi sadržaji u okolici

Održana je Manifetacija ''Dani lovstva Zagrebačke županije Velika Gorica 2010.g.'' U sklopu te priredbe održano je natjecanje za sastav ekipe Lovačkog saveza Zagrebačke županije, za Lovno kinološki Kup Sv. Hubert HLS-a u Zelendvoru, Kup Zagrebačke županije u lovačkom streljaštvu, kao i lovno kinološki kup. U okviru te manifestacije održano je i naše prvo noćno gađanje letećih meta, streljačka disciplina TRAP, na našoj streljani u uvjetima noćnog gađanja.

U svom lovačkom domu, budući da je konforno uređen, održavaju se stalna druženja naših lovaca, kao i lovaca iz svih ostalih društava, kinologa, održavaju se Skupštine lovačkog saveza Zagrebačke županije sa gostima, Dolaze nam u posjetu delegacija MUP-a PP iz Velike Gorice, uvijek vezano za početak lovne sezone, sa osvrtom na svoje viđenje problematike Zakona o lovu,  i Zakona o oružju.

Središte grada Velike Gorice je samo 5 km udaljeno od našeg lovačkog doma, tako da svi gosti grada, i ljubitelji prirode uz informacije turističkog ureda, znaju što se održava u našem gradu. Slobodno nas posjetite.
Obavijesti iz Lovačke udruge LD Srna, jedno od najstarijih i najcjenenijih Lovačkih društava na području Turopolja. 2005. godine obilježili smo 70 godina postojanja.  


Fotogalerija

Ukratko o udruzi

Najraniji pronađeni pisani podaci o povijesti lova na Veliko Goričkom području, potiču iz 1883. godine. Društvo najprije djeluje pod imenom "Golub" a od 1945. godine djeluje pod imenom "Srna" Velika Gorica.

Društvo ima 43 člana. Društvo je aktivno u organiziranom natjecanju u gađanju na leteće mete. Ima vlastitu izgrađenu automatsku streljanu za natjecanje u trapu, aktivno je i u kinološkom društvu Velika Gorica.