Lovni ured Zaprešić

Lovni ured Dugo Selo

Lovni ured Ivanić Grad

Lovni ured Jastrebarsko

Lovni ured Samobor

Lovni ured Sv. Ivan Zelina

Lovni ured Velika Gorica

Lovni ured Vrbovec

L.D. "GOLUB" PISAROVINA

Hitovi: 5161

U pripremi

 

UDRUGE GRAĐANA - LD "Vepar" i LU "Golub"

Lovačko Društvo "Golub" iz Jamnice Pisarovinske osnovano je davne 1938. godine te je djelovalo i gospodarilo lovištem dugi niz godina i usprkos mnogim nedaćama uspjelo se samostalno održati sve do 1999. godine, kada je stjecajem okolnosti osnovana Lovačka Udruga "Vepar" koja je trenutni lovozakupnik zajedničkog lovišta br. 25 "Pisarovina - Jamnica" površine 4299 ha.

 

Zid trofeja u Domu

Udruga broji 66 članova te osim lova rješava probleme vezane uz lov, prihranu, nabavu divljači, održavanje i izgradnju lovno tehničkih i lovno gospodarskih objekata.

U jesenskim mjesecima vrši se berba poljoprivrednih kultura za prihranjivanje divljači zimi ugroženoj od leda i snijega.

U lovištu se nalazi 40 hranilišta za fazane i trče, 19 hranilišta za srne, 4 silažna stola, preko 30 solišta, 3 spremišta za kukuruz, 2 hranilišta za divlje svinje i jedno prihvatilište za sitnu divljač (volijera).

Lovište obiluje bogatom populacijom raznih vrsta koje možemo sve više vidjeti u priordi zahvaljujući zajedničkom angažiranju a to su srneća divljač, fazani, zec, trčka, sljuka, divlja patka, ponešto divlje svinje u prolazu. Od štetočina tu su lisica, divlja mačka, kuna, jazavac i tvor.

Ešpanijel Breton, Alka, vl. I. Zvonar

Zalaganje i trud Društva bilo je prepoznate i sa strane Komisije Lovačkog Saveza Zagrebačke Županije na natjecanju 2004. godine, te smo na proslavi sv. Huberta u Vrbovcu proglašeni najboljim lovozakupnikom u Zagrebačkoj Županiji.

Najbolji lovozakupnici 2004. LD "Vepar"

Skupni lovovi organiziraju se nedjeljom koje najčešće na kraju lova okrunjujemo druženjem i opuštanjem u Lovačkom Domu gdje se produbljuju naša prijateljstva, te radimo što je nama prirodno - pričamo lovačke priče.

Osim lova za članove Društva, postoji mogućnost i organiziranja komercijalnog lova na neke plemenite vrste divljači. U tu svrhu planirano je proširenje Doma sa sadašnjih 180 m2 dogradnjom sale, proširenjem kuhinje i uređivanjem tavanskih prostorija za smještaj turista. Naš Dom je domaćin mnogih društvenih događanja unutar Općine Pisarovina.

 

Fešta u Domu

Fešta u Domu

Pored Doma nalazi se i novoizgrađena streljana letećih meta disciplina trap koju smo samostalno izgradili teživši ostvarenju davno zadanih ciljeva.

 

lijevo- lovnik S. Zvonar; sredina- predsjednik I. Zvonar; desno- predsjednik J. Škrinjarić

Za kraj pozdravljamo vas uz riječi stare narodne pjesme "... lijepo je biti lovac ovoga našeg kraja..."

 

LD Vepar

Predsjednik Ivica Zvonar 098/1832-771
Tajnik Ivica Britvec 098/176-6495
LU Golub

Predsjednik Josip Škrinjarić 099/354-6567
Tajnik Tomo Smolković 099/317-8604