logo

L.D. "SRNA" LUPOGLAV

 

   

LD "SRNA " - LUPOGLAV

Lovačka udruga i adresa

Lovačka udruga „SRNA“ Lupoglav
Zagrebačka 61, 10370 Dugo Selo

Osobe za kontakt Predsjednik: Pavle Čutura, Kusanovac 15, 10370 Dugo Selo, 0989221976
TajnikZvonko Novosel-Dolnjak, 098/389 743
E-mail i www Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 
Broj i naziv lovišta I/143 "Lupoglavski Čret" karta-lovista-icon KARTA LOVIŠTA.pdf
Površina (ha) / Lovna površina (ha) 22711 ha / 1874 ha
Vrsta divljači Kapacitet lovišta Sadašnji broj Godišnji plan odstrela
Srna 96 96 24
Zec 85 85 25
Fazan 198 198 90
Divlja svinja 40 40 22
200      
   
Od ostale divljači javljaju se  
Vrijedne trofeje Srnjak - zlatna medalja - 1 kom
Srnjak - srebna medalja 1 kom
Lovački dom i ostali objekti Lovačko društvo posjeduje kuću koju koristi za potrebe članova, uz kuću se nalazi priručna streljana za glinene golubove.
Ostalo (što nudi lovačka udruga)  
Kulturni i drugi sadržaji u okolici

 

Obavijesti iz Lovačke udruge    


Fotogalerija
 

Ukratko o udruzi

Lovačko društvo «Srna» osnovano je 1946. godine u Lupoglavu. U radu društva sudjeluje 39 lovaca sa područja Lupoglava i okolnih sela te nekolicina lovaca iz Zagreba.

Novim ustrojem lovstva Društvo je zakupilo lovište 1/143 «Lupoglavski Cret» površine 2271 ha. Lovište obuhvača teritorij sela Lupoglav, Gornja Greda i Kusanovec. Istočnu i zapadnu granicu omeđuju rijeke Lonja i Zelina. Sjevernu i južnu stranu granice čine ceste i poljski putevi.

Lovište je bogato srnećom divljači, divljom svinjom i fazanom (II bonitetni razred), dok je stanje divljeg zeca nešto slabije ali se i ono postepeno popravlja (III bonitetni razred). Nažalost u lovištu nema trčke već više od petnaest godina.

Lovištem se upravlja prema odredbama iz LGO i zakonskim propisima. U Društvu imamo određen broj lovačkih pasa ptičara i goniča. Nekolicina vlasnika sa svojim psima učestvuje na izložbama i utakmicama te postižu zapažene rezultate.

Kvalitetnim uzgojem divljači očekujemo i veće rezultate prilikom odstrela visoke divljači. U prošloj lovnoj godini ostvarena su dva trofejna srnjak ( zlato i bronca), vjerujemo da ćemo stvoriti uvjete za još bolje rezultate.

Sredinom osamdesetih godina izgrađena je lovačka kuća sa priručnom streljanom za glinene golubove, koju koristimo na lokalnom nivou jer nezadovoljava organizaciju većih takmičenja.

U lovištu smo izgradili kvalitetne lovno tehničke objekte koje redovito održavamo. Veliku pažnju posvećujemo prehrani i prihrani divljači te stog osnova redovito sijemo 4 - 6 ha kukuruza i žitarica kako bi divljač u svom staništu što lakše pronalazila hranu.